projektovanje korporativni dizajn

PROJEKTOVANJE

Izrađujemo kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju, od idejnih rešenja do projekata za izvođenje i projekata izvedenih objekata (IDR, IDP, PGD, PZI i PIO). Takođe, pružamo usluge izrade projekata svih inženjerskih struka (arhitektura, konstrukcija, hidrotehničke, elektroenergetske, telekomunikacione, signalne i mašinske instalacije, saobraćaj) kao i projekte spoljnog uređenja i prateće elaborate i projekte (energetska efikasnost, akustika, pripremni radovi, rušenje, osiguranje temeljne jame i sl).

dizajn enterijera

DIZAJN ENTERIJERA

KORPORATIVNI DIZAJN

Projektujemo enterijere za biznis klijente, pružamo usluge projektovanja takozvanih korporativnih enterijera (’’korporativni dizajn’’) kao što su: kancelarijski prostori, ekspoziture i poslovnice banaka, telekomunikacionih i tv operatera, ‘’retail’’ poslovni prostori, HUB centri, objekti za trening i obuku zaposlenih itd. Gratest tim poseduje i internacionalno iskustvo u izradi i definisanju korporativnog dizajn standarda u enterijeru i izradi knjige tehničkih standarda za izvođenje i opremanje enterijera poslovnica. U našem portfoliu nalazi se preko 70 realizovanih projekata ovog tipa u zemlji i inostranstvu.

REZIDENCIJALNI I STAMBENI ENTERIJERI VISOKE KLASE

Pružamo usluge projektovanja enterijera visoke klase u stambenim i rezidencijalnim objektima i prostorima, sa kapacitetima za izradu projekata do nivoa izrade takozvanog ''total dizajna''.

RESTORANI I HOTELI

Nudimo usluge projektovanja enterijera hotela i restorana visoke klase. Jedan od naših skorijih projekata ovog tipa je projekat hotela: Park Hotel & Spa Katharina, Badenweiler, Nemačka o kome možete saznati više na linku: https://www.parkhotelkatharina.de

green building korporativni dizajn

GREEN BUILDING DESIGN

projektovanje energetski efikasnih objekata

Gratest tim nudi usluge projektovanja energetski efikasnih objekata sa znanjem i iskustvom tima za energetsku optimizaciju objekata do nivoa tzv. ''zelenog objekta''. Pored licenci neophodnih za projektovanje ovakvih objekata definisanih srpskim propisima koje poseduje Gratest tim, odgovorno lice arhitekta Boško Tasić poseduje međunarodno iskustvo rada na ovakvim projektima i iskustvo u saradnji sa stranim konsultantskim kućama za ovu oblast, kao i neke dodatne internacionalne sertifikate i potvrde znanja kao što je licenca čuvenog nemačkog TÜV SÜD-a za Auditora energetske efikasnosti i optimizacije građevinskih objekata. Više o jednom takvom projektu možete videti na linku: https://gratest.rs/projekti-projektovanje/procredit-banka-nis-projekat-pametne-zgrade-2013-energetski-efikasan-objekat/  

DISTRIBUCIJA LED RASVETE

i izrada projekata osvetljenja

U sklopu usluge distribucije LED svetiljki renomiranih proizvođača, pružamo i usluge: projektovanje osvetljenja svih tipova poslovnih i industrijskih objekata (unutrašnje i spoljašnje osvetljenje), izrada fotometrijskih proračuna osvetljaja, optimizacija osvetljenja u postojećim objektima, procena perioda isplativosti investicije u LED osvetljenje.  https://gratest.rs/distribucija-led-rasvete/      U slučaju većih objekata u mogućnosti smo da pružimo i usluge montaže/ugradnje LED svetiljki i pratećih instalacija neophodnih za funkcionisanje osvetljenja i sistema upravljanja istom.

strucni nadzor korporativni dizajn

STRUČNI NADZOR

Pružamo usluge stručnog nadzora nad izvođenjem svih vrsta radova u građevinarstvu. U svom portfoliju imamo više od 50 referenci ovih usluga.

konsalting korporativni dizajn

KONSALTING U GRAĐEVINARSTVU

Biznis klijentima pružamo konsultantske usluge u planiranju realizacije investicija - od studija izvodljivosti i procena vrednosti investicija, preko konsultacija iz oblasti energetske efikasnosti objekta i njegove opreme, optimizacije i ekonomizacija izgradnje, do izrade tenderske dokumentacije, propozicija tenderskog procesa i savetodavnih usluga u procesu ugovaranja svih faza realizacije investicije (FIDIC modeli ugovaranja i sl.), a sve u cilju maksimalne zaštite biznis klijenata od potencijalno štetnih ugovora i loše realizacije, problema i štetnih posledica na putu relizacije investicija u oblasti građevinarstva.

upravljanje projektima

PROJEKTNI MENADŽMENT U IZGRADNJI

Korporativnim klijentima pružamo usluge projektnog menadžmenta u realizaciji njihovih investicija. Projektni menadžment obuhvata sve faze realizacije investicije: studiju izvodljivosti, budžetiranje, planiranje, dizajniranje, projektovanje, pribavljanje potrebnih dozvola i saglasnosti, izradu tenderske dokumentacije i definisanje Vendor listi, izbor Izvođača radova i dobavljača, ugovaranje izvođenja radova, praćenje izgradnje, kontrolu dinamike izvođenja, stručni nadzor, kontrolu troškova, opremanje, brendiranje, obuku zaposlenih, tehnički prijem i uknjižbu objekta.

izvodjenje

IZVOĐENJE I INŽENJERING

Za objekte preko 500m2 pružamo usluge generalnog izvođača radova za biznis klijente. Sa četrdesetogodišnjim iskustom u poslovima generalnog izvođača radova u svom portfoliju imamo više od 110 referenci ovih usluga i više od 20 realizovanih ‘’Greenfield’’ investicija. Jedan od takvih investicija možete pogledati ovde: https://gratest.rs/projekti/vetfarm-beograd-izvodjenje-objekta-2006/
U mogućnosti smo da biznis klijentima ponudimo i realizaciju njihovih investicija po modelu ‘’Ključ u ruke’’ odnosno projektovanje, pripremu, izvođenje i opremanje pod ‘’jednim krovom’’.